Sofralarımızın ayrılmaz ikilisi tahin pekmezin faydaları saymakla bitmiyor.

 

Tahin'in Faydaları

  1. Tahin, doğal yüksek lif kaynağıdır.
  2. Bağışıklık sistemini destekleyen çinko, demir, bakır ve selenyum mineralleri bakımından zengindir. Bağışıklık sistemini güçlendirir mevsim geçişlerinde hastalanma riskini azaltır.
  3. İçeriği Omega 3 ve Omega 6’ yağ asitleri beyin sağlığını korur.  Birlikte, sinir hücrelerini korur ve yaşlılığa bağlı hafıza kayıplarını önler. 
  4. Yüksek miktardaki bitkisel protein sayesinde kasları güçlendirir. Çocuklarda kas gelişimine önemli katkı sağlar.
  5. Ağır antrenman ve egzersiz yapan sporcuların antrenman sonrası tükettikleri tahin kas yorulmalarının önüne geçer.
  6. Tahin bilinenin aksine kolesterol içermez. İçerdiği Phytosterol sayesinde bazı kanser türlerine karşı korumanın yanı sıra kolesterol seviyesini düşmesine yardımcı olur.
  7. Zehirli bileşiklerin, ağır ilaçların ve radyasyonun oluşturduğu bazı toksinlere karşı koruma sağlar. Özellikle balıktan vücudumuza geçme ihtimali yüksek olan zararlı ağır metallerin balıktan sonra yenen tahin helvası ya da tahin pekmez karışımı içindeki tahin tarafından emilerek, sağlığımıza zarar vermeden dışarı atılmasını sağlar.

 

Pekmez'in Faydaları

  1. Pekmez, içeriğindeki kalsiyumdan dolayı çocukların daha güçlü bir kemik yapısına sahip olmasını sağlar.
  2. İçerisindeki doğal şeker ve demir sayesinde çocukların zeka gelişiminde önemli bir rolü vardır.
  3. Pekmez, içeriğindeki vitamin, mineral ve özellikle demir sayesinde hamile ve emziren hanımlara önemle tavsiye edilir.
  4. Çocuğun büyüme döneminde beslenmesinin iyi olabilmesi için aldığı aminoasitlerin dengesinin iyi olması gerekmektedir. Bu denge yine anne sütünden sonra pekmezde çok iyi bir şekilde bulunmaktadır.
  5. Kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur ve bağışıklık sistemini güçlendirir.
  6. Günlük B6 vitamini ihtiyacının % 15’i pekmezle karşılanırken, içeriğimde bulunan (B6) vitamini sayesinde vücuttaki yağ ve kolesterol miktarının kontrolüne  yardımcı olur.  
  7. Etkili bir antioksidandır. Kanser ve kalp hastalıklarına karşı korunmaya yardımcı olur.